Tuesday, January 6, 2015

Leffaprojekti päivitys osa 3 - Jumalaista toimintaa ja hölmöä vakoilua


Taas vähän päivitystä. Tälläiset tuli katseltua Netflixin syövereistä yön pikkutunteina.

Constantine


Constantine on Keanu Reevesin tähdittämä Vertigo comicsin sarjakuvaan pohjautuva toimintaelokuva. Se on julkaistu vuonna 2005 suurimman sarjisleffa buumin alkuaikoina ja kyseistä rainaa ohjaamaan oli päässyt mies nimeltä Francis Lawrence, joka nykyisemmin tunnetaan paremmin Nälkäpeli/Hungergames elokuvien ohjaajana. Tätä tapausta ennen herra oli ohjannut vain muutaman musiikkivideon ja sanottakoon että sitä ei helposti uskoisi. Esikoisteokseksi kyseinen pätkä on nimittäin varsin onnistunut tapaus.

Constantine kertoo tarinaa rankemman puolisesta manaajasta nimeltä John Constantine(yllärikö?) joka on useita vuosia jatkuneella tupakoinnillaan saanut aiheitettua itselleen räjähtävästi leviävän keuhkosyövän. Mies on myöskin tuomittu ikuiseen kadotukseen, jonka takia hän yrittää solmia parempia välejä itse Jumalan kanssa tapellen ihmisiä riivaamia demoneja vastaan.

En oikeastaan tiedä miksen ollut katsellut tätä aikaisemmin. Sarjakuviin pohjautuvat elokuvat ovat kuitenkin aina olleet sydäntäni läsnä ja eikä Keanu "Neo" Reeveskään ole koskaan itseäni pahemmin näyttelijänä haitannut. Ehkä syypää löytyykin elokuvan saaneesta varsin huonosta vastaanotosta, joka suorastaan tyrmäsi leffan syvimpään kuoppaan ja haukkuipa muutama myös sitä täysin paskaksi.
Tähän väliin on sanottava toki että en ole yhtään Constantine sarjakuvaa lukenut, joten tietenkin jos erot itse lähdemateriaalin ovat olleet kauheahkon suuret, niin ymmärrän ihmisten mielipahan.
Itse en lähtisi sitä dumaamaan syvimpään helvettiin (höhö..got it?), koska vaikka elokuvassa onkin hieman ongelmia rytmityksen kanssa niin on se kuitenkin ihan viihdyttävä tapaus.
Käsikirjoitus on ihan näin sarjismaallikon näkökulmasta katsottuna onnistunut ja näyttelijäsuoritukset myös ihan purkkiin meneviä.
En suoranaisesti kuitenkaan lähtisi sitä suosittelemaan, koska paljon parempiakin sarjakuviin pohjautuvia elokuvia on olemassa, mutta jos rankemmat raamatulliset aiheet sekä Keanu Reevesin naama kiinnostaa niin miksipäs ei.

The Man Who Knew Too Little


Olin jo hieman puutunut näihin puhtaisiin actionpjäyksiin ja kaipasin jo vähän komediaa loppuiltaani joten kun näin Bill Murrayn naaman elokuvan "kannessa", niin olihan se pakko laittaa samantien pyörimään.

TMWKTL kertoo tarinaa hölmöstä amerikkalaisesta nimeltä Wallace (Murray) joka lähtee käymään yllätysvisiitillä veljensä luona Englannissa. Wallacella sattuu olemaan syntymäpäivä ja hän halusi ehdottomasti viettää tämän päivän veljensä kanssa. Veljeä esittävällä Peter Gallagherillä oli kuitenkin ennaltasuunniteltu tärkeä yritystapaaminen kotonaan, jonka vuoksi tämä lähettääkin Wallacen ihan uudenlaiselle teatteri elämykselle. Kyseisen shown ideana on ottaa katsoja mukaan näytelmään ja esittää livenä tarina pitkin kaupunkia. Kaiken tämän piti alkaa puhelinsoiton vastaanottamisesta mutta Wallace erehtyykin vastaamaan salaiselle agentille tarkoittuun puheluun ja lähtee väärille raiteille suorittamaan täysin eri tapausta ollenkaan tajumatta hänelle mahdollisesti aiheutavaa vaaraa.
Aluksi ajattelin jopa että rainan idea ei jaksaisi kannatella koko elokuvaa, mutta katsellessa pääsin yllyttymään positiivisesti. Meno senkun yltyi yltymistään ja parhaimmillaan se yleni jopa Leslie Nielsenin Naked Gun elokuvien tasoiseksi järjestelmälliseksi kaaokseksi.
Kaiken kaikkiaan suosittelen katsomista kaikille joilla on puolitoistatuntia turhaa aikaa ja jotka haluvat täyttää sen hulvattomalla Bill Murrayn teoksella.


No comments:

Post a Comment