Tuesday, October 15, 2013

Tilt - tuo suomen peliohjelmien "kuningas"....vai narri...


Juuri tuossa hetki sitten tulin katsastaneeksi ensimmäisen tämän syksyn Fox kanavalle tuotetun Tilt ohjelman jakson. Ja koska minulla ei ole parempaa tekemistä näin yömyöhään, niin ajattelin nyt teidän iloksenne hieman mankua/kehua sitä.
Ihan ensiksi on sanottava, että vaikka kyseessä onkin todellinen laatukanava kuin Fox (siis ihan oikeesti...hyviä sarjoja jne....hei mihin te meette?), niin on kyllä vaikea ymmärtää logiikkaa nettitelevision puuttumiselle. Ensimmäinen jakso lähetettiin jo viime lauantaina televisiosta ja koska meikä aamuunisena sen onnistuin missaamaan, niin sain vasta katsottua sen nyt tänään....yöllä...kello 03:50 ...
Onkin todella hermoja raastavaa ajatella, että nyt pitäisi joka kerta olla hereillä lauantai aamuisin, kuin joku 90-luvun muksu. First world problems, tiedän... Mutta kun on tottunut jo siihen että Jim-kanavan aikoihin ohjelma oli katseltavissa verkosta käsin, niin miksei sitä nyt muka enää voisi toteuttaa niin....

Heti perään voisin valittaa Tilt Kids -ohjelmasta....
Tämähän on siis eripäivänä(sunnuntaisin) lähetettävä ohjelma osuus, jossa arvostellaan lastenpelejä. Ei siinä mitään, oikein mainio idea. Arvostelut ohjelmassa toimivat peukku-järjestelmällä, jossa siis kerrotaan vain että kannattaako peliä pelata vaiko ei. 
Mutta kun se ohjelma kestää 5-minuuttia.....
Oikeasti...Se on nopeammin ohi kuin aamuinen vessassa käynti. Monet yksittäiset arvostelut netissä kestävät kauemmin kuin tämä koko show. Se että mikä tämän ohjelman tarkoitus varsinaisesti on, on hieman epäselvä. Hyvät pelit (Puppeteer, Rayman Legends, Angry birds Star wars 2) siinäkin oli toki arvosteltavana (joku toki repii pelihousunsa kun näitä kutsutaan lastenpeleiksi) ja itse arvostelutkin olivat ihan mukiin menevät (Jopa Petterssonin). Olisikin omasta mielestäni parempi, jos tämä osio olisi sijoitettu ihan vain suorana jatkona tuon isoveli jakson loppuun(tai alkuun... tai väliin...).

Mutta nyt sitten tuon itse pääohjelman pariin.
Eka jakso oli kaiken kaikkiaan ihan mainio. Voisin jopa sanoa että ihan tykkäsin. Juontajat toimivat vallan mainiosti ja ovat selvästikin ihan päteviä ihmisiä (tätä ei voi sanoa mm. Anni Uusivirta:sta, joka ei tuntunut tietävät peleistä mitään). Varsinkin jaksossa mainittu N64-peli Mario Kart 64 lämmitti tämmöisen vanhan
koulukunnan pelaajan sydäntä.
Juontajista on myös mainittava sen verran, että jäi kyllä tuo apulaisjuontaja mietityttämään. Jossain olin mielestäni hänet jossain nähnyt esiintymässä myös ennen tätä. Kunnes tajusin että Simo Kurki on sama henkilö kuin Kristian Kurki. Hänet näin tuossa tämän vuoden alussa showpaini toihuissa ja tuntui kyllä osaavan esittämisen jalon taidon jo silloin.

Kuten jo aiemmin sanoin, eka jakso oli vallan mainio. Kokonaisuus koostui perus arvosteluista, haastatteluista,kilpailuista sekä itse Thomas Puhan "miete" osiosta.

Kuvassa Itse Puha


Tällä kertaa Thomas mietti tämän generaation tuomista tunteista videopeleissä. Thomaksen mukaan tämän generaation suurin saavutus oli se että pelaajat on saatu ns. rakastumaan videopelikoiriin ja hän esittikin pari esimerkkiä mm. fable 2, gta 5.
Itse joudun kyllä olemaan hieman eri mieltä. Ei siinä että koirat olisi pahasta; siinä hän oli ihan oikeassa että virtuaalihaukut ovat tuoneet pelaajille esiin tunteita. Mutta Puha sanoi myös että ihmishahmoille tätä pelaajan ja hahmon välistä tunteiden käsittelyä ei olisi vielä saatu luotua kunnolla. Voisin sanoa että hän taisi unohtaa semmoisen pelit kokonaan kuin Last of Us (tituleerattu tämän vuoden GOTY peliksi) sekä Walking Dead (vuoden 2012 GOTY lehdistön mukaan), joissa tärkein pointti oli juurikin tuo pelihahmojen ja itse pelaajan välinen suhde.

Vain yksi asia pilasi tätä jaksoa ja se piru perkeleen nimi oli taas kerran Juhana Pettersson...
Ymmärrän toki jos GTA 5 ei kaikkia lämmitä, mutta ihan puhdas paskanjauhaminen arvosteluissa on kyllä aika järkyttävää kuunnella. Arvostelu kuulosti ensinnäkin taas kerran improvisoiduilta sekä "ranskalainen-viiva" kyhäelmältä. Siinä ei ollut kunnolla siis semmoista punaista lankaa, jonka takia sen rakenne muistutti sillisalaattia. Arvostelussa sanottiin mm. että ohjattavuus on käytännössä paskaa, joka on kyllä niin uskomaton väite, että meinasin repiä korvani päästä. Ohjattavuus toimii pelissä oikein mainiosti, en siitä nyt löydä semmoisia erityisiä kehumispisteitä, mutta en kyllä juurikaan mitään pahaakaan.
Myös varmasti kaikille peliä pelanneille rakas hahmo Trevor kuvailtiin arvostelussa mitä kuvailevin sanaparsin  - "Trevor on psykopaatti". Ja muuta hahmosta ei sitten kerrottukaan.

Grand Theft Auto 5 hahmokaarti

Hahmot olivat kuulemma kuivia ja kuluneita ja niiden väliset läpät oli ok tasoa.
Taas kerran semmoista settiä, että huh huijaa...
Harmittava juttu sinällään, että tätä arvostelua ei löydy verkosta, koska nämä meikäläisen tilitykset näin ollen jäävät harmittavasti täysin omaan arvoonsa.
Mutta mikäs siinä, saa ihmisillä olla mielipiteitä.....harmi vaan että toiset osaa perustella mielipiteensä paremmin kuin toiset.

Tiivistyksenä sanottakoon että uuden sukupolven Tilt ohjelman avausjakso oli varsin katsottava kokemus. Tykkäsin ihan katsoa. Jos ja vain nämä saataisiin vielä tonne verkon puolelle, niin avot...tykkäisisin entistä enemmän.

No comments:

Post a Comment